Reserveer nu!

Beste prijsgarantie

Geschiedenis

De Hortus

Vroeger werd het Hortuspark gebruikt door de kloosters. Er waren destijds drie kloosters in de binnenstad: het Klooster van de Orde Van St. Jan, het St. Catharinaklooster en het Minderbroederklooster. De grond werd toen gebruikt als boomgaard en er werden groenten en kruiden gekweekt. Echt bebouwd is het park nooit geweest.

In 1649 werd door de Gelderse Academie een Hortus Botanicus aangelegd, om hiermee de medische studenten van de universiteit de gelegenheid te geven om de vele geneeskundige kruiden en heesters te bestuderen.

Toen de universiteit in 1818 werd opgeheven, betekende dat ook het einde voor de Hortus Botanicus. Een groot deel van het groen werd in 1821 door middel van een openbare verkoop van de hand gedaan.

In het huidige park zijn echter nog twee imposante bomen die herinneren aan de gloriedagen van de Hortus Botanicus. Bij het Linneaustorentje staat de bekende ginkgo biloba en bij het terras van de Hortustuin staat een reusachtige plataan.

De muur
Het oudste stuk van de stadsmuur van Harderwijk is een muurrestant van een kapel. Deze kapel was onderdeel van het Minderbroedersklooster, dat voor het eerst vermeld werd in 1290.

Bij de grote stadsbrand in 1503 werd een groot deel van het klooster verwoest en bij de tweede brand in 1580 ging het vrijwel totaal verloren. Alleen de muur herinnert nog aan het oude klooster. Het vernieuwde pand diende in de 19e eeuw als boterhal. Er werd boter verkocht en de kramen van de markt werden hier opgeslagen.

Video Impressie

Hier vindt u een video impressie van Hotel Marktzicht te Harderwijk. Laat u verrassen door de vele activiteiten, historische gebouwen en het bruisende centrum van de eeuwenoude stad.

Indien u meer informatie wenst te ontvangen over het hotel, de kamers of Restaurant Hortustuin, aarzel dan .... Lees meer

4231

Volg Ons  • Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen