Reserveer nu!

Beste prijsgarantie

Locaties

De Molen ‘De Hoop’

Op een kleine afstand van het hotel staat de Harderwijkse korenmodel ‘De Hoop’, gerund door vrijwilligers, die zich bevindt in de oorspronkelijke molenromp van de molen ‘Het Anker’ uit 1997, die tot 1913 in deze plaats heeft gedraaid. De molen is nog vaak in werking en maalt nog op vaste tijden. De molen beschikt over een educatieve ruimte waar het publiek meer te weten kan komen over de geschiedenis van de molen en het werk van de molenaar, en is elke zaterdagmiddag open voor het publiek, waarbij in de zomer op nog meer dagen. Al met al, deze unieke molen is een echte belevenis en zeker een bezoek waard!

Openingstijden:

Maanden mei, juni en september:
Woensdag: 12:00 tot 17:00 uur
Zaterdag: 12:00 tot 17:00 uur

Maanden juli en augustus:
Woensdag t/m zaterdag: 12:00 tot 17:00 uur

Maanden oktober t/m april:
Zaterdag: 12:00 tot 17:00 uur

Op Koninginnedag, aaltjes dag, visserij dag en molen- en gemalen dag:
10:00 tot 17:00 uur

Stadsmuseum Harderwijk

In het Stadsmuseum Harderwijk vindt u de belangrijkste elementen uit de rijke geschiedenis van de Hanzestad Harderwijk. De eerste voorwerpen die het museum bezat kwamen uit een herdenkingstentoonstelling die in 1931 plaats vond. Er zijn nu ongeveer 9000 objecten en 26000 foto’s te bekijken, met onder anderen de thema’s archeologie, stadsgeschiedenis, zuid zeevisserij en klederdrachten. 

Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 -17.00 uur
Zaterdag 13.00 -16.00 uur
Zondagen en christelijke feestdagen: incidenteel geopend

 
Catharinakapel

De Catharinakapel is een kunstcentrum die kleinschalige, culturele activiteiten organiseert op het gebied van theater, film, muziek en beeldende kunst in een prachtig historische kapel midden in het centrum van Harderwijk. De omgeving, diversiteit en bereikbaarheid maken particuliere culturele evenementen, trouwerijen en bedrijfspresentaties mogelijk.

Video Impressie

Hier vindt u een video impressie van Hotel Marktzicht te Harderwijk. Laat u verrassen door de vele activiteiten, historische gebouwen en het bruisende centrum van de eeuwenoude stad.

Indien u meer informatie wenst te ontvangen over het hotel, de kamers of Restaurant Hortustuin, aarzel dan .... Lees meer

4231

Volg Ons  • Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen